Business Hi-Tech

Samsung a cerut insolvenţa retailerului electroIT Domo. Ce spun oficialii Domo

Samsung a cerut insolvenţa retailerului electroIT Domo....

Autor: Cristina Roşca

07.08.2015, 10:40 12358

Compania Samsung Electronics România a cerut la începutul săptămânii insolvenţa Family Home Concept, fosta Domo Retail, potrivit portalului de judecată portal.just.ro.

„Domo SRL, compania care operează brandul DOMO, cele 75 de magazine şi domeniul domo.ro, nu are nicio problemă cu furnizorii sau clienţii săi. Orice referire la brand-ul Domo, în contextul solicitării insolvenţei de către Samsung, este eronată şi nu are susţinere legală”, spun reprezentanţii Domo. Ei nu precizează de cât timp operează această companie – Domo SRL – magazinele şi nici care este activitatea Family Home Concept SRL (Fosta Domo Retail SA). Domo Retail opera in primavara lui 2015 reţeaua de magazine Domo, potrivit datelor ZF oferite de companie.

Domo Retail nu şi-a depus rezultatele pe 2014 pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar în anul anterior obţinuse afaceri de 584 mil. lei şi pierderi de 42,3 mil. lei. Cifrele îl poziţionează pe locul trei în piaţa de electroIT, după Altex şi Flanco.

Domo se află în plin proces de restructurare de circa patru ani, perioadă în care şi-a schimbat acţionariatul şi conducerea de mai multe ori şI a închis câteva zeci de magazine.
Samsung este liderul pieţei de import şi distribuţie de produse electroIT în România, cu afaceri de 2,8 mld. lei anul trecut, similare cu cele din 2013.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO