Business Hi-Tech

Samsung a lansat la CES un procesor mai puternic şi mai rapid pentru smartphone-uri

Samsung a lansat la CES un procesor mai puternic şi mai rapid pentru smartphone-uri

Autor: Marius Oncu

10.01.2013, 16:31 987

Samsung va începe vânzarea unui cip cu opt procesoare pe aceeaşi bucată de silicon, Exynos 5 Octa, a anunţat preşedintele grupului, Stephen Woo. Patru dintre procesoare sunt proiectate să funcţioneze rapid când dispozitivul are nevoie de putere de operare, iar celelalte vizează un consum mai redus al bateriei.

Lansarea producătorului sud-coreean urmează unor anunţuri ale companiilor Nvidia, Qualcomm şi Intel Corp privind procesoare proiectate să crească puterea de operare a dispozitivelor mobile. Samsung care furnizează componente, precum procesoare, cipuri de memorie şi ecrane, pentru Apple şi pentru propria linie de smartphone-uri, vrea să obţină comenzi şi din partea altor producători de amrtphone-uri, a spus Woo.

Apariţia lui Woo la CES ar trebui să evidenţieze capacităţile grupului în alte domenii decât televizoare şi telefoane, unde Samsung este lider de piaţă, a spus Woo.

Exynos 5 Octa va dezvolta succesul înregistrat de predecesorul acestuia, a afirmat preşedintele Samsung. Precedenta versiune a fost încorporată în 53 de milioane de dispozitive mobile şi a fost aleasă de Google pentru notebook-ul Chromebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO