Business Hi-Tech

Samsung alocă 300 milioane dolari în dezvoltarea mai multor tehnologii şi start-up-uri auto

Samsung alocă 300 milioane dolari în dezvoltarea mai...

Autor: Departamentul Economic

20.09.2017, 12:08 116

Compania Harman, care a fost achiziţionată de către Samsung în acest an, a înfiinţat o nouă unitate strategică de business pentru sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi. Noua unitate, ce va fi integrată în divizia Connected Car de la Harman, va lucra cu Centrul de Inovare şi Strategie Samsung pentru a dezvolta tehnologii ce vizează vehicule conectate mai inteligente şi mai sigure.

Obiectivul Samsung pe piaţa auto este să aducă un număr de tehnologii noi, ce includ atât senzori, cât şi soluţii de procesare de date, care vor contribui la siguranţa vehiculelor.

Prima investiţie strategică a Fondului Samsung pentru Inovare în Automotive va fi TTTech, companie de tehnologie specializată în siguranţa funcţională, reţele deterministe şi integrare complexă de software pentru platforme de conducere automată. Tehnologia companiei, precum şi noua platformă MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea şi validarea noilor standarde pentru vehicule şi producătorii specializaţi. De asemenea, investiţiile anterioare făcute de Samsung au inclus acţiuni în startup-uri din industria auto, printre care AImotive şi Renovo pentru conducere autonomă, Quanergy, TetraVue şi Oculii pentru senzori, Autotalks şi Valens pentru conectivitate şi Graphcore pentru calculatoare de performanţă ridicată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO