Business Hi-Tech

Samsung: Piaţa de smartphone-uri este singura pe care preţul mediu este în creştere

Rory O’Neill, director de marketing în cadrul diviziei telecom a Samsung în Europa

Rory O’Neill, director de marketing în cadrul diviziei telecom a Samsung în Europa

Autor: Ioana Nita

19.02.2016, 00:05 201

Industria smartphone-urilor, o piaţă care s-a dezvoltat într-un ritm alert din 2007 până în prezent, este singura în care preţul mediu nu scade odată cu gradul de penetrare tot mai mare a telefoanelor inteligente în rândul populaţiei, spre deosebire de alte tehnologii, care, cu cât ajung mai folosite, cu atât devin mai ieftine, potrivit reprezentanţilor Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

 
„Piaţa de smartphone-uri este o tehnologie matură în prezent în Europa, însă cu toate acestea este încă o tehnologie care se dezvoltă rapid. În medie, europenii îşi schimbă telefonul o dată la 21 de luni, în timp ce televizoarele, spre exemplu, sunt înlocuite o dată la 6 ani. Iar dacă ne uităm la dinamica întregii pieţe de smartphone-uri, aceasta are o tendinţă neobişnuită în ceea ce priveşte preţul mediu de vânzare. Acesta continuă să crească, ceea ce este neobişnuit pentru că în general costul unei tehnologii scade pe măsură ce devine tot mai utilizată”, a declarat pentru ZF Rory O’Neill, director de marketing în cadrul diviziei telecom a Samsung în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO