Business Hi-Tech

Samsung România are nevoie de un şef nou pentru divizia de telecom

Samsung România are nevoie de un şef nou pentru divizia...

Autor: Ioana Nita

16.04.2015, 17:15 1206

Alexandru Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri români din industria locală de telecomunicaţii, a plecat din cadrul Samsung Electronics România, liderul pieţei autohtone de telefoane mobile, la doar un an după ce a preluat conducerea diviziei de telecom de pe plan local a gigantului sud-corean, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţă.

Contactat de ZF, Alexandru Munteanu a confirmat plecarea de la Samsung, însă nu a oferit detalii exacte despre planurile sale de viitor. El a menţionat doar că îşi va continua activitatea în industria telecom. 

Înainte de a ocupa poziţia de şef al diviziei telecom din cadrul Samsung România, Munteanu a lucrat timp de patru ani pentru Cosmote România. Din funcţia de “sales & operations senior manager”, el a fost responsabil de dezvoltarea şi implementarea strategiilor comerciale pentru produsele şi serviciile din domeniul telecom. În perioada decembrie 2007-aprilie 2009, Munteanu a fost “commercial manager mobile telephony” în cadrul Germanos România, retailerul telecom controlat de grupul Telekom România.

Producătorul sud-coreean de elec­tro­nice Samsung are afaceri de peste 600 mil. euro în România, fiind lider pe pieţele de dispozitive mobile şi te­le­vizoare.

Piaţa locală de telefoane mo­bile şi ta­blete este una extrem de dură, în care preţul contează foarte mult, şi unde, spre deosebire de alte pieţe, brandurile din categoria „B” - cum este cel al românilor de la Visual Fan (Allview) - au o cotă foarte puternică.

În mandatul lui Munteanu, compania sud-coreană a rămas numărul unu pe piaţa de dispozitive mobile, având o cotă de circa 25% pe segmentul de tablete din punct de vedere valoric, şi de peste 40% pe segmentul de smartphone-uri, dar şi pe întreaga piaţă de telefoane mobile. Piaţa locală de telefoane mobile a ajuns anul trecut la peste 550 de milioane de euro, 90% din vânzări provenind din livrările de smartphone-uri.

Samsung a ajuns lider pe piaţa locală de telefoane mobile, inclusiv pe cea de smartphone-uri în mandatul lui Sorin Manea, românul care a condus divizia telecom din cadrul Samsung România timp de şase ani, până în februarie 2014, când a preluat divizia locală de business a companiei sud-coreene, cu misiunea de a creşte vânzările B2B (business to business). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO