Business Hi-Tech

Samsung: Vânzările de hard discuri SSD se vor dubla anul acesta la 160.000 de unităţi

Samsung: Vânzările de hard discuri SSD se vor dubla...

Autor: Ioana Nita

11.04.2016, 00:05 191
Piaţa locală de unităţi de stocare de date de tip SSD (solid-state drive) pentru PC-uri - dispozitive al căror principiu de funcţio­nare le permite să fie chiar şi de sute de ori mai rapide în privinţa timpilor de acces la date şi să atingă viteze de transfer net superioare faţă de unităţile HDD (hard disk drive), s-a situat la circa 80.000 de unităţi în 2015, vânzările de profil urmând să se dubleze anul acesta, potrivit esti­mă­rilor reprezentanţilor Samsung România.
 
„Piaţa locală de memorii de tip SSD s-a situat la circa 80.000 unităţi în 2015. Creşterea medie din ultimii ani a fost curpinsă între 30 şi 40%. Pentru anul acesta estimăm că vânzările (de SSD-uri -n.red.) vor ajunge la aproximativ 140.000-160.000 de unităţi“, a declarat Mihai Tamaş, şeful diviziei enterprise din cadrul Samsung România, subsidiara locală a gigantului sud-coreean cu acelaşi nume. Unităţile de stocare de date, fie că sunt de tip HDD sau SSD, sunt prezente în configuraţia oricărui PC sau laptop. Spre deosebire de HDD-uri, SSD-urile sunt mai rezistente la şocuri, mai silenţioase, timp de acces mai redus şi rată de răspuns la comenzi mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO