Business Hi-Tech

SAP a lansat platforma de e-learning Academy Cube pentru studenţi

SAP a lansat platforma de e-learning Academy Cube pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2014, 19:09 825

SAP România, subsidiara locală a producă­torului german de soluţii software de business, a anunţat că platforma online de training şi recrutare Academy Cube a devenit disponibilă şi pentru studenţii şi absolvenţii din România. Aceştia pot afla despre diverse oportunităţi de lucru în companii din Eu­ropa şi pot beneficia de traininguri avan­sate prin care să obţină competenţe specifice, utile pentru un nou loc de muncă.

De altfel, platforma Academy Cube este disponibilă pentru studenţii, absolvenţii şi tinerii profesionişti din toată Europa, fiind lansată sub forma unui proiect-pilot în cadrul CeBIT 2013. În momentul de faţă, informaţiile prezentate în cadrul platformei sunt disponibile doar în engleză şi spaniolă. Academy Cube se adresează în primul rând studenţilor, absolvenţilor şi tinerilor aflaţi la început de carieră, din domeniul ştiinţei, teh­nologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), însă se pot înscrie în platformă şi cei care au studiat în alte domenii, dar au nevoie de cunoştinţe suplimentare despre IT.

„Din păcate, în prezent mulţi studenţi sau tineri care au absolvit o facultate întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă, fie din cauza lipsei de experienţă, fie pentru că nu au dobândit anumite competenţe pro­fesionale. Obiectivul Academy Cube este toc­mai acela de a facilita accesul tinerilor pro­fesionişti din IT&C la locuri de muncă potrivite specializării lor“, a declarat Valen­tin Tomşa, director general SAP România.

În ceea ce priveşte recrutarea pe plan local, SAP România va posta anunţurile de angajare în cadrul centrelor din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca şi pe platforma Academy Cube, astfel încât cei interesaţi să poată afla mai multe informaţii despre cerinţele postului şi modalitatea prin care pot aplica. Reprezentanţii SAP se aşteaptă ca, până la finalul acestui an, aproximativ 200 de tineri din România să se înscrie în platformă şi să beneficieze de training-urile şi oportunităţile oferite de aceasta. În 2012, subsidiara locală a companiei SAP a înregistrat afaceri de 23 mil. euro, iar estimarea de creştere pentru anul trecut era de 10%. La nivel global, SAP a raportat o cifră de afaceri de peste 16 mld. euro în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO