Business Hi-Tech

SAP mizează pe telefoane mobile în următorii cinci ani

03.08.2010, 23:10 118

SAP, cel mai mare producător de software pentru mediul debusiness după vânzări, vrea să-şi mărească baza de clienţi înurmătorii cinci ani prin orientarea modelului de business cătresegmentul de soft pentru telefoane mobile, relatează FinancialTimes. Baza de clienţi a companiei a crescut cu 10.000 în al doileatrimestru al anului, ajungând la 100.000.

"În mod clar SAP va avea mai mulţi clienţi în 2015", a declaratBill McDermott, CEO-ul companiei. El a explicat că baza de clienţiva creşte printr-o strategie de orientare către soluţiile softwarepentru telefoane mobile. SAP a cumpărat recent pentru 5,8 miliardede dolari Syabase, producător de software de analiză ainformaţiilor pentru companii şi specializată în software pentrutelefoane mobile. Prin aceasta tranzacţie, conducerea SAP doreştesă recupereze pierderile în faţa Oracle, unul dintre principaliicompetitori.

Răspunzând mai multor critici din partea lui Larry Ellison,McDermott, care a venit la conducerea companiei în luna februarie,a declarat că prin această strategie SAP va încerca să câştigeteren în faţa Oracle.

Potrivit Financial Times, intenţia SAP de a se orienta cătresoftul pentru telefoane mobile poate atrage rivalităţi din parteaIBM, cel mai mare furnizor de soluţii IT din lume, sau Microsoft,cel mai mare producător de software de la nivel mondial.

În România, SAP a obţinut anul trecut un profit de 1,9 milioanede euro, la afaceri de 15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO