Business Hi-Tech

Şase firme hi-tech, printre care şi eMAG, cer ajutor de stat de 30 mil. lei pentru a crea peste 800 de locuri de muncă

Şase firme hi-tech, printre care şi eMAG, cer ajutor de...

Autor: Adrian Seceleanu

04.07.2017, 00:07 4190

În total, Ministerul Finanţelor Publice a primit 38 de cereri de acordare de ajutoare de stat, în valoare de 164,8 mil. lei.

Un număr de şase companii hi-tech, printre care se numără şi eMAG - cel mai mare magazin online (prin inter­mediul unei noi com­panii înfiinţate în acest scop) şi furnizorul de servicii de outsourcing IT Ness din Iaşi, au depus la Ministerul Finanţelor Publice cereri de acordare de ajutoare de stat în valoare totală de aproape 30 mil. lei pentru a realiza proiecte de investiţii care vor genera apro­ximativ 800 de locuri de muncă, con­form unui document disponibil pe site-ul MFP. Dintre cele şase companii cea mai mare cerere de acordare a unui ajutor de stat a fost înregistrată de furnizorul de servicii de externalizare a diferite activităţi de IT Vauban IT RO, cu acţionari francezi, care solicită 9,4 mil. lei pentru a înfiinţa aproape 300 de locuri noi de muncă în Bucureşti şi judeţele Argeş şi Constanţa. Anul trecut Vauban IT a raportat la Finanţe un număr mediu de 183 de angajaţi, cu 64 mai mulţi faţă de anul precedent, şi o cifră de afaceri de 31,4 mil. lei, cu peste 50% mai mare decât în anul anterior. Firma a raportat anul trecut cel mai mare profit net de la înfiinţare: 6,3 mil. lei. A doua cea mai mare solicitare de acordare a unui ajutor de stat a fost depusă de Emag Business Process Office S.R.L., o companie înfiinţată în data de 17 iunie de eMAG - liderul pieţei locale de retail online, şi care ar putea oferi servicii de externalizare a proceselor de business, cel mai probabil pentru grupul Naspers, acţionarul majoritar. Toate locurile de muncă ar urma să fie create în judeţul Prahova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO