Business Hi-Tech

Schimbare la Microsoft: Gabriela Matei este noul General Manager la Microsoft România

Schimbare la Microsoft: Gabriela Matei este noul General...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2016, 11:30 1019

Matei îl va înlocui pe Kostas Loukas, care va prelua funcţia de general manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală şi de Est (CEE).

"Sunt onorată de această oportunitate. La Microsoft, avem privilegiul nu numai să asistăm la transformarea digitală, ci să fim un motor important al acesteia, împreună cu partenerii şi clienţii noştri. Personal, am văzut în ultimii ani exemple extraordinare de companii mici sau mijlocii pe care tehnologia le-a dus cu adevărat la un alt nivel şi cred sincer în faptul că mediul de afaceri este motorul principal pentru dezvoltarea unei ţări. Noul rol îmi va oferi noi posibilităţi de a contribui la accelerarea strategiei Microsoft în România şi am încredere în impactul pe care tehnologia îl poate avea în creşterea competitivităţii mediului de afaceri românesc", a spus Gabriela Matei.

Kostas Loukas a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său compania a cunoscut o creştere de 22%, mult peste ratele de creştere ale pieţei, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creştere. Mai important, veniturile generate de cloud s-au triplat, iar contribuţia acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%.

"Aceşti trei ani în care am lucrat alături de echipa din România au fost extraordinari atât din punct de vedere profesional, cat şi personal. A fost o adevărată onoare să conduc una dintre pieţele cu cele mai mari rate de creştere din Europa Centrala şi de Est", a remarcat Loukas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO