Business Hi-Tech

Schimbări în valuri la una dintre cele mai mari companii din România. Grecul Anastasios Tzoulas, puternicul director financiar al Telekom România, se retrage din grup după 17 ani şi va fi înlocuit de germanul Nicolas Mahler. Un austriac îl înlocuieşte pe Frantisek Mala pe poziţia de director de marketing rezidenţial şi vânzări naţionale

Autor: Adrian Seceleanu

17.07.2018, 14:46 1411

Grecul Anastasios Tzoulas, unul dintre cei mai puternici directori din echipa de conducere a Telekom, şi ultimul din echipa de executivi trimisă la Bucureşti de grupul elen OTE pentru a conduce afacerile fostelor Cosmote şi Romtelecom care rămăsese în echipa de top management, va fi înlocuit în poziţia de director executiv financiar de germanul Nicolas Mahler, după ce el a decis să se retragă din grup. Tzoulas a anunţat grupul cu câteva luni în urmă că doreşte să plece de la Telekom dar a aşteptat ca grupul să-i găsească un înlocuitor înainte de a se pleca din companie, conform informaţiilor ZF.

“Îi doresc bun venit lui Nicolas. Calităţile sale de lider şi spiritul de iniţiativă pe care le-a demonstrat anterior vor fi deosebit de valoroase pe o piaţă extrem de competitivă. Abordarea de risc calculat din cadrul Telekom Romania creează mediul perfect pentru personalităţi îndrăzneţe, precum Nicolas. Doresc, de asemenea, să-i mulţumesc lui Anastasios pentru contribuţia sa la performanţa Telekom Romania din ultimii 17 ani, pentru implicarea şi dedicarea sa. Toţi cei cu care a colaborat în aceşti ani au apreciat în mod deosebit abordarea sa de business, echilibrul şi profunzimea gândirii sale”, a declarat Miroslav Majoroš, CEO al Telekom România.

Nicolas Mahler, care deţine în prezent poziţia de SVP Business Management şi Membru în Consiliul Executiv al Deutsche Telekom Services, va prelua funcţia de Director Executiv Financiar, începând cu data de 1 august 2018.

Telekom România îl va înlocui de la 1 septembrie şi pe Frantisek Mala, directorul comercial pe segmentul rezidenţial, care a venit în România în 2016 după ce slovacul Miroslav Majoros a preluat poziţia de CEO. Înlcuitorul său va fi austriacul Andreas Elsner, care a deţinut anterior poziţia de CEO şi membru în Consiliul de Administraţie din cadrul Makedonski Telekom

“Andreas Elsner va fi responsabil de coordonarea activităţilor destinate clienţilor rezidenţiali, centrate pe iniţiativele comerciale şi se va concentra pe simplificarea produselor şi pe promovarea conceptului <<self-service<<, cu obiective clare în zona de experienţă a clienţilor. Andreas Elsner a deţinut anterior poziţia de CEO şi membru în Consiliul de Administraţie din cadrul Makedonski Telekom. În cei peste 17 ani de carieră Andreas Elsner a ocupat funcţii de conducere în industria de telecomunicatii din Austria, Serbia, Bulgaria şi Macedonia. Portofoliul său include roluri de management de marketing naţional şi internaţional, brand management, comunicare de marketing, dezvoltare de produs şi strategie de stabilire a preţurilor, poziţionare de produse şi de brand, relaţii publice, business development şi poziţionare pe piaţă”, conform datelor Telekom.

“Doresc să îi mulţumesc lui František pentru contribuţia sa în resetarea trendurilor din segmentul rezidenţial, în special în zona de mobil, dar şi în cea a noilor tehnologii din segmentul fix. Îi doresc mult succes pe mai departe. Totodată îi urez bun venit lui Andreas. Viziunea şi iniţiativele sale în domeniul digitalizării sunt extrem de valoroase pentru noi. Contez pe experienţa sa în zona de convergenţă şi am convingerea că schimbările pe care le-am făcut în portofoliul dedicat clienţilor rezidenţiali sunt doar începutul noii poveşti Telekom”, a declarat Miroslav Majoroš.

Date suplimentare despre noii directori din echipa de conducere a Telekom România:

@ Andreas Elsner s-a născut la Viena, Austria, unde a şi studiat. Deţine o diplomă în Marketing, Publicitate şi Vânzări la Universitatea de Economie şi Administrare a Afacerii. S-a alăturat Makedonski Telekom în 2014 pentru a conduce Departamentul de Relaţii cu Clienţii şi Experienţă a Clienţilor, iar în 2015 a devenit Director Executiv Operaţional pe segmentul rezidenţial, având un rol cheie în dezvoltarea şi execuţia strategiei pentru soluţiile şi serviciile convergente.

@ Nicolas Mahler s-a alăturat Deutsche Telekom în 2008. A ocupat poziţiile de SVP Operations Support la Deutsche Telekom Kundenservice (2010-2016), SVP Business Management Deutsche Telekom Services (din 2016) şi de Director Executiv la Vivento Customer Services GmbH (2013-2018). Având ca prioritate excelenţa operaţională, Nicolas a condus procesele de transformare la scară largă din cadrul acestor companii, cu rezultatele aşteptate şi cu îmbunătăţirea indicatorilor operaţionali relevanţi. Nicolas deţine o diplomă de master cu onoruri în administrarea afacerii şi finanţe la WHU (Germania).


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO