Business Hi-Tech

Schimbaţi-vă parola la Facebook! Symantec atenţionează că milioane de conturi au fost compromise

O eroare Facebook a dus la distribuirea a milioane de date de acces ale utilizatorilor
11.05.2011, 17:30 2631

Symantec a anunţat că site-ul Facebook are un defect carepermite firmelor de publicitate şi altor aplicaţii posibilitatea dea accesa neautorizat conturile a mai multor utilizatori Facebook,informează site-ul redtape.msnbc.msn.com.

Potrivit companiei Symantec sute de mii de aplicaţii audistribuit informaţii de acces ale conturilor utilizatorilorreţelei de socializare Facebook către diferite companii depublicitate. În aprilie, când a fost găsită această gaură înprogramare, aproximativ 100.000 de aplicaţii transmiteauinformaţiile legate de utilizatorii site-ului.

"Asta le permite aplicaţiilor să obţină acces asupra profilelor,fotografiilor, chat-ului şi de asemenea să poată activa atacuriasupra mesajelor şi să exploateze informaţiile personale", audeclarat oficialii companiei Symantec.

Compania Facebook a fost anunţată de acest defect care ulteriora fost remediat, însă codurile de acces ale conturilorutilizatorilor pot fi încă accesate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO