Business Hi-Tech

Scop Computers speră că piaţa IT va creşte cu 10%

Autor: Ştefan Vrabie

29.03.2011, 23:45 172

Scop Computers, distribuitor de echipamente IT&C deţinut degrupul polonez ABC Data, estimează o creştere a pieţei de IT înRomânia anul acesta cu până la 10%.

"Sperăm ca anul acesta să crească piaţa de IT undeva între 5 şi 10%şi odată cu ea şi piaţa de distribuţie", a spus Alexandru Vişan,director general al Scop Computers. El a refuzat să ofere detaliidespre cifra de afaceri înregistrată de companie în 2010,menţionând doar că în ultimii doi ani, pe fondul crizei, compania apierdut o serie de parteneri, care au fost în parte înlocuiţi decompanii care vând online.

"Chiar dacă am pierdut parteneri, apar alţii, în special firme careactivează online." Vişan a mai spus că până în prezent vânzărilecătre companii au mers mai bine decât cele pe segmentul consumer,fără a oferi detalii. În 2009 Scop Computers a avut afaceri de 81,5mil. euro.

Cel mai mare distribuitor de IT&C de pe piaţa locală, AsesoftDistribution, a înregistrat anul trecut o creştere de 45% a cifreide afaceri, până la valoarea de 145 mil. euro.
În 2009, pachetul majoritar de acţiuni al Scop Computers, fostullider al pieţei locale de distribuţie de IT&C, o companiefondată în anul 1995 de doi discreţi antreprenori locali, AlexandruVişan şi Dragoş Stan, a fost preluat de grupul ABC Data, cel maimare distribuitor de IT&C din Polonia. Tranzacţia a avut ovaloare de 5 milioane de euro, iar cele două părţi au agreat căpartea poloneză va deveni în câţiva ani singurul proprietar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO