Business Hi-Tech

Sebastian Ghiţă despre exitul din firmele IT&C: E momentul să transform acţiunile în lichidităţi

Sebastian Ghiţă despre exitul din firmele IT&C: E momentul să transform acţiunile în lichidităţi

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2012, 14:18 3397

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă afirmă că a vândut acţiunile pe care le deţinea la companiile eMag, Flanco şi Asesoft Distribution dar şi la alte firme IT&C pentru că nu putea susţine dezvoltarea lor regională şi pentru că a decis să transforme în acest an în "lichidităţi" titlurile la aceste firme, pentru a face investiţii în alte domenii.

"Este momentul să transform acţiunile în lichidităţi pentru a urmări alte oportunităţi", a declarat Sebastian Ghiţă pentru ZF.

El nu a dorit să ofere detalii despre valoarea tranzacţiei cu Iulian Stanciu, prin care fostul partener a cumpărat toate acţiunile pe care le deţinea la Flanco şi Asesoft Distribution. "A fost o afacere bună", a spus Ghiţă.

"Am considerat că anumite afaceri trebuie să se dezvolte regional, pentru că nu mai pot creşte doar pe piaţa din România. Acesta este motivul pentru care am ieşit din companiile de retail şi distribuţie, în urma unei tranzacţii care a vizat acţiunile mele de la Flanco, Asesoft Distribution şi eMag".

Ghiţă a amintit că grupul de firme IT pe care le-a înfiinţat începând cu anul 1997 a devenit cel mai mare jucător din România. "Eu am început afacerile în IT în 1997. Între timp grupul Asesoft a depăşit o cifră de afaceri de 500 de milioane de euro şi a devenit cel mai mare grup de IT din România - la mare distanţă de ceilalţi competitori".

Întrebat dacă mai are acţiuni la alte companii IT&C, Ghiţă a spus că nu. "În ce priveşte celelalte companii, pe partea telecom am vândut, la fel şi în cazul Asesoft International si Teamnet International către diverşi acţionari şi fonduri". Compania telecom fondată de Ghiţă, 2K Telecom, este de la începutul acestui an controlată de fratele omului de afaceri (Alexandru Ghiţă) şi de alţi membri ai familiei.
Întrebat care sunt zonele în care vrea să investească banii obţinuţi din aceste exituri Ghiţă a spus că are în vedere zona media şi de producere de conţinut, printre altele. "Eu sunt orientat spre antreprenoriat", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO