Business Hi-Tech

Şeful Allview: Am investit într-o companie de soft, ne concentrăm pe cercetare & dezvoltare. Compania din Braşov a vandut 1,5 milioane de echipamente în 2016, iar veniturile au ajuns la 310 mil. lei

Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview: "În perioada ianuarie - noiembrie 2016, pentru care există date, am avut o cotă de piaţă de 10%"

Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview: "În perioada ianuarie - noiembrie 2016, pentru care există date, am avut o cotă de piaţă de 10%"

Autor: Adrian Seceleanu

06.02.2017, 00:08 888

Compania braşoveană Visual Fan, care comercializează diferite gadgeturi sub brandul Allview, a vandut anul trecut 1,5 milioane de echipamente (telefoane, tablete etc.) şi a înregistrat o cifră de afaceri de 310 mil. lei, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior.

"Am ajuns la o cifră de afaceri de 310 milioane de lei. Profitul a fost aproximativ egal cu cel din anul precedent, în uşoară creştere. Am vandut anul trecut 1,5 milioane de unităţi, dintre care telefoanele au avut cea mai mare pondere în total", a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview.

El a menţionat că în primele 11 luni ale anului trecut compania şi-a mărit cota de piaţă pe cel mai important segment de piaţă, al smartphone-urilor. "Nu există încă date pentru întreg anul 2016 privind vanzările de smartphone-uri. În perioada ianuarie - noiembrie 2016, pentru care există date, am avut o cotă de piaţă de 10% după numărul de unităţi livrate, faţă de 9% în anul anterior, deci am fost în creştere."

Allview se află într-o competiţie dură cu compania chineză Huawei pentru locul doi pe piaţa de smartphone-uri din Romania, cele două companii ocupand alternativ în ultimul an această poziţie după numărul de terminale vandute. Piaţa locală de smartphone-uri, estimată anul trecut la 4,2 milioane de unităţi, este dominată autoritar de Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO