Business Hi-Tech

Şeful gigantului Intel se retrage în luna mai

Şeful gigantului Intel se retrage în luna mai

Paul Otellini. Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

20.11.2012, 00:05 503

Paul Otellini, directorul executiv al Intel - cel mai mare producător de microprocesoare din lume, se va retrage în luna mai, a anunţat compania, potrivit stirilor Bloomberg. Retragerea vine într-un moment în care compania americană - un jucător dominant pe piaţa computerelor se luptă să câştige acelaşi loc într-o industrie în care tabletele şi smartphone-urile sunt vedetele. Otellini a lucrat aproape patru decenii pentru Intel.

Boardul companiei va evalua candidaţi interni şi externi pentru a numi un nou CEO, potrivit unei declaraţii a companiei. Intel nu şi-a ales niciodată până acum un CEO din afara companiei, notează Bloomberg.

Profitul Intel a scăzut în ultimii ani, pe măsură ce clienţii au început să folosească tot mai mult smartphone-uri şi tablete pentru activităţi gestionate în trecut pe computere de birou (desktop-uri). Pe fondul contextului economic dificil din acest an, industria computerelor personale este aşteptată să înregistreze primul său declin anual din ultimul deceniu.

Intel Corporation a raportat pentru 2011 un venit anual de 54 mld. dolari, plus 24% faţă de 2010.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO