Business Hi-Tech

Şeful grupului Auchan: Nu am discutat cu Amazon despre o colaborare/tranzacţie în Europa

Şeful grupului Auchan: Nu am discutat cu Amazon despre o...

Autor: Ioana Nita

21.11.2017, 00:00 324

Auchan nu a fost abordat de gigantul american Amazon pentru a colabora sau pentru a discuta termenii unei eventuale tranzacţii privind operaţiunile din Europa, a declarat Wilhelm Hubner, şeful grupului francez de retail. 

El a adăugat şi că o colaborare între cele două comapnii este puţin probabilă datorită diferenţelor semnificative de abordare. Nu am fost abordaţi de Amazon pentru operaţiunile din Europa sau din orice altă ţară.

Consider că Amazon are o abordare foarte industrială a comerţului, nu una foarte umanizată. Aceasta nu este viziunea noastră şi din acest motiv nu am fi avut cum să demarăm discuţii cu Amazon”, a spus şeful Auchan. Achiziţia lanţului american de retail Whole Foods a alimentat zvonurile că Amazon caută parteneri sau ţinte de achiziţii pe retail în Europa.

Lanţul francez de supermarketuri Leclerc a fost pe de altă parte abordat de gigantul american Amazon pentru a semna un contract pentru servicii de logistică, potrivit unui anunţ făcut de compania europeană. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO