Şeful grupului care a cumpărat Totalsoft: Piaţa de soft din România nu este antreprenorială, nimeni nu vrea să fie Bill Gates. „Totalsoft era al doilea cel mai mare producător de soft din regiune, nu am găsit o companie la fel de mare nici în Grecia, Polonia sau chiar Ungaria şi Slovenia“

4 oct 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Tugrul Tekbulut, cofondator al grupului Logo din Turcia

Piaţa de software din România este dominată de multinaţionale şi de firme locale care dezvoltă proiecte pentru firme străine, în care există foarte puţini antreprenori care să îşi dorească să dezvolte produse proprii, a declarat Tugrul Tekbulut, cofondator al grupului Logo din Turcia, care a achiziţionat anul trecut firma românească Totalsoft.
 
„Piaţa din România nu este una antreprenorială, aceasta este cea mai mare diferenţă faţă de Turcia. Aici, în Turcia, nu găsim oameni pentru că toată lumea vrea să fie următorul Bill Gates. În România nu este aşa şi acest lucru este în favoarea noastră pentru că putem găsi oameni buni, nimeni nu vrea să fie Bill Gates“, a răspuns Tekbulut solicitării ZF de a-şi prezenta opinia în legătură cu piaţa de soft din România.
 
El a insistat însă asupra faptului că românii sunt mai bine pregătiţi. „Calitatea resurselor umane din România este foarte bună, în medie calitatea absolvenţilor este mai bună decât cea din Turcia. Oamenii nu îşi asumă însă mai multe riscuri, este o diferenţă culturală, cred.“
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Totalsoft
, soft
, romania
, piata
, bill gates
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide