Business Hi-Tech

Seful SAP: Fara date in timp real, statul ia multe decizii "in orb"

13.07.2009, 20:29 22

Guvernul nu isi va putea imbunatati eficienta si va avea probleme in a restructura sistemul public pe criterii de competenta in absenta unui sistem IT care sa cumuleze toate datele din administratie si care sa furnizeze date in timp real despre indicatori precum incasarile la buget, spune Valentin Tomsa, CEO al subsidiarei locale a producatorului german de soft de business SAP, unul dintre cei mai mai producatori de soft din lume.
"Am vazut ca sunt discutii despre restructurarea sistemului public, dar ma intreb, pe ce baza? Noi intai vom face organigrama si abia dupa aceea vom vedea ce fac de fapt acei oameni? Statul ar trebui sa investeasca intr-un sistem IT care sa ii arate ce face fiecare, ce activitati are, ce documente semneaza. Cu un asemenea sistem se poate descoperi ca un om nu face practic nimic si atunci pot decide sa il mut in alta parte", a spus Tomsa. El sustine ca in acest moment, fara un sistem IT interconectat, aparatul administrativ desfasoara o "munca enorma" pentru consolidarea datelor la nivel national insa acest lucru nu schimba cu nimic faptul ca guvernul obtine uneori datele prea tarziu sai ia decizii "in orb". "Daca statul afla astazi ca a avut niste pierderi in urma cu doua luni, cu ce il mai ajuta? Problema este ca acum statul ia multe decizii in orb". 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO