Business Hi-Tech

Şeful Telekom: Lansarea băncii ne va ajuta să "curăţăm" bilanţul de o parte din zecile de milioane de euro pe care le alocăm acum achiziţiei de telefoane

Şeful Telekom: Lansarea băncii ne va ajuta să...

Autor: Adrian Seceleanu

16.06.2017, 19:02 2003

Banca pe care grupul Telekom România o va lansa în ultimul trimestru al acesui an împreună cu polonezii de la Alior Bank le va oferi clienţilor grupului de comunicaţii fixe şi mobile şi soluţii de finanţare pentru achiziţia de telefoane mobile, tablete şi alte echipamente urmând să degreveze astfel bugetul Telekom de o parte dintre aceste costuri.

“Alior Bank va intra pe piaţă împreună cu noi pentru a se folosi de poziţia noastră şi prezenţa noastră extinsă de pe piaţa locală. Considerăm că această bancă va reprezenta o metodă puternică de a finanţa achiziţia de echipamente de către clienţi. Avem acum costuri de zeci de milioane de euri cu achiziţia de telefoane şi alte echipamente, pentru că noi plătim echipamentele la achiziţie şi apoi ne recuperăm în timp banii de cla clienţi.

Introducerea acestei alternative de finanţare ne va ajuta să ne curăţăm bilanţul”, a spus Miroslav Majoros, CEO al Telekom România în cadrul unei întâlniri cu presa. Serviciile vor fi lansate de compania de telefonie mobilă din grup, Telekom Mobile Communications, fostul Cosmote.

În prezent Telekom şi Alior lucrează la pregătirea tehnică a lansării, respectiv la aplicaţia software şi la pregătirea reţelei de magazine pentru acomodarea noilor servicii, a spus Majoros.

Banca urmează să lanseze şi carduri, şi va atrage şi depozite de la populaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO