Business Hi-Tech

Şeful Vodafone România despre scandalul bruiajului din Ucraina: Discuţiile cu “statul” progresează, dar lent; trebuie să fie identificate modalităţi prin care să primim compensaţii pentru pierderile înregistrate

Şeful Vodafone România despre scandalul bruiajului din...

Autor: Adrian Seceleanu

21.12.2014, 21:48 442

Discuţiile Vodafone cu autorităţile din România legate de problemele generate de faptul că o parte din spectrul radio achiziţionat de companie în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina progresează, însă lent, iar rezultatul nu este “satisfăcător” a declarat pentru ZF Ravinder Takkar, directorul general al operatorului.

“Discutăm în continuare acest subiect, au existat unele mişcări din acest punct de vedere, însă nu la un nivel care să fie satisfăcător. Continuăm să avem discuţii legate de acest subiect. Cred că există oportunităţi pentru o abordare îmbunătăţită faţă de cea pe care o vedem astăzi”.

Conform datelor ZF, Vodafone a cerut în septembrie arbitrului telecom despăgubiri de 15 mil. euro pentru că o parte din spectrul radio achiziţionat în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini - din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina. Operatorul a adus în sprijinul cererii măsurători realizate în teren timp de o lună de zile, care arată amploarea problemelor generate de „bruiajul“ generat din Ucraina: peste 1.000 de antene din peste 20 de judeţe în care locuiesc câteva milioane de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO