Şeful Vodafone România: Traficul de date din reţeaua noastră se dublează la fiecare 3 luni. Rata de penetrare a smartphone-urilor din România este acum comparabilă cu cea din Occident

22 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Vezi galeria foto Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, a declarat că o jumătate din traficul video din România este generat de conţinutul video

Câteva milioane de români şi-au cumpărat un smartphone şi au început să utilizeze serviciile de internet mobil în ultimii ani, rata de penetrare a mobilelor inteligente atingând anul trecut 63%, mai mult decât dublu faţă de anul 2012, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de comunicaţii mobile.

“În ultimii ani milioane de români au început să folosească serviciile de internet mobil. Dacă ne uităm la nişte statistici foarte simple vedem că în 2012 rata de penetrare a smartphone-urilor - echipamentul de bază necesar pentru a te conecta la internet, era de 25%, şi a ajuns la 63% anul trecut. Este o cifră incredibilă, iar viteza cu care s-a întâmplat acest lucru a fost de asemenea incredibilă. Rata de penetrare a smartphone-urilor din România este acum comparabilă cu cea de pe multe pieţe vest europene, lucru care este foarte bun”, a declarat Takkar.

Creşterea numărului de smartphone-uri a determinat şi un avans susţinut al consumului de date, a mai spus şeful Vodafone. “Românii şi-au şi folosit din plin telefoanele. Ceea ce vedem este că zi de zi clienţii utilizează mai multe date. Am ajuns la momentul în care la fiecare trei luni de zile volumul de date transferate prin reţeaua noastră se dublează. Iar aceasta este o cantitate incredibilă de date pe care o transportăm prin reţeaua noastră. Continuăm să extindem capacitatea reţelei pentru a face faţă acestei evoluţii.”

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
vodafone
, smartphone
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide