Business Hi-Tech

Şerban Radu, Director general al lanţului de librării Cărtureşti: Ne punem mereu problema dacă vine Amazon pe piaţă

Şerban Radu, directorul general al lanţului de librării Cărtureşti

Şerban Radu, directorul general al lanţului de librării Cărtureşti

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2016, 11:14 1885

Tehnologia a devenit o componentă cheie în aproape toate industriile în condiţiile în care clienţii se aşteaptă ca furnizorii să poată răspunde aproape instantaneu la solicitările privind stocurile şi livrarea iar acest lucru nu este posibil fără soluţii de IT performante care să includă componente de mobilitate, a declarat Şerban Radu, directorul general al lanţului de librării Cărtureşti în cadrul unei conferinţe organizate de Totalsoft, unul dintre cei mai mari producători de soft de pe piaţa locală.

“Ne punem mereu problema dacă vine Amazon pe piaţă, dacă vine Barnes & Noble. Întrebarea este cum poţi să testezi soluţi tehnologii noi pe care să îţi poţi permite să le instalezi pentru a rămâne în vârf”, a declarat Şerban Radu. Companiile care nu vor putea ţine pasul cu noile tendinţe vor fi scoase din business în 3-4-5 ani de zile, a adăugat reprezentantul Cărtureşti.

Şerban Radu a dat exemplul unui client al lanţului de librării, care l-a sunat într-o seară pentru a întreba dacă lanţul de librării are pe stoc o anumită carte într-o cantitate mai mare - câteva sute de bucăţi. “Nu am putut confirma pe loc stocul”, a relatat Radu, pentru că firma nu avea implementat la acel moment un modul de mobilitate care să ofere acces la aceste date. Aşteptarea clienţilor este însă ca date de acest tip să poată fi oferite într-un timp foarte scurt. “Aşteptarea pe care o are toată lumea este ca în 5 minute să poţi să confirmi dacă ai stoc, preţul de livrare. Clienţii vor răspunsuri, rapid, exacte şi sigure”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO