Business Hi-Tech

Sergiu Biriş: Achiziţia LiveRail de către Facebook arată că şi românii pot construi startup-uri de nivel mondial

Sergiu Biriş: Achiziţia LiveRail de către Facebook...

Autor: Adrian Seceleanu

03.07.2014, 16:09 1680

Achiziţia LiveRail de către gigantul american Facebook arată că un start-up demarat în România poate fi un succes la nivel global, a declarat pentru ZF Sergiu Biriş, unul dintre fondatorii companiei.

“Achiziţia LiveRail de către Facebook este o reuşită remarcabilă, care arată încă o dată că la capitolul inovaţie şi determinare, şi românii pot construi startup-uri de nivel mondial”, a spus Sergiu Biriş. “Sunt onorat să fac parte din echipa care a fondat LiveRail. Felicitările mele, ca ale tuturor,  merg către colegii mei Andrei Dunca şi Mark Trefgarne. Ei s-au ocupat de tot ce înseamnă operaţionalul din spatele LiveRail, au făcut tot posibilul să crească un start-up pornit din pasiune într-o tehnologie de top”, a adăugat el.

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a cumpărat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari Liverail - un start-up specializat în livrarea reclamelor video online fondat în urmă cu şapte ani în Cluj de românii Andrei Dunca şi Sergiu Biriş împreună cu britanicul Mark Trefgarne.

Andrei Dunca este în contiuare în echipa de management a Liverail, unde ocupă poziţia de director tehnic. Cel de-al treilea fondator al companiei, care este şi CEO, este Mark Trefgarne.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO