Business Hi-Tech

Severina Pascu: Am restructurat in 2008, acum cautam oameni

Severina Pascu: Am restructurat in 2008, acum cautam oameni

Severina Pascu a preluat anul trecut pozitia de director financiar al UPC

04.02.2009, 19:08 432

UPC si-a restructurat anul trecut activitatea, ca parte a procesului de centralizare a operatiunilor, demers in urma caruia numarul de angajati a scazut pana la 1.600 de persoane. Fata de finele anului 2007, numarul de angajati de la UPC a scazut cu aproximativ 800 de persoane.
UPC a demarat inca din 2006 procesul de centralizare a operatiunilor, prin intermediul caruia operatorul a fuzionat prin absorbtie cu peste alte 16 companii de cablu, pe care le-a achizitionat de-a lungul timpului.
Numarul mare de companii prin care UPC isi desfasura activitatea a afectat performantele companiei, relata intr-un interviu pentru ZF fostul CEO al companiei Richard Anderson. "Aveam 70 de baze de date separate pe intreg teritoriul tarii si nu detineam cu adevarat un control asupra afacerii din acest motiv", spunea Anderson in ianuarie 2008.
Cea mai recenta operatiune de centralizare a activitatilor UPC a avut loc in noiembrie, cand UPC a absorbit trei companii.
"Restructurarea din 2008 a marcat finalizarea operatiunii de centralizare din companie. Pentru acest an nu avem insa in plan disponibilizari, ci chiar cautam oameni", a declarat Severina Pascu, directorul financiar al UPC.
Compania a publicat pe mai multe site-uri de recrutare anunturi de angajare pentru mai multe joburi, printre care reprezentanti de vanzari pe segmentul business, consilieri de relatii cu clientii si agenti de vanzari.
Anunturile sunt valabile pentru Bucuresri, dar si pentru localitati precum Slobozia, Buzau sau Tandarei. UPC cauta si un manager pentru gestiunea relatiei cu cei mai mari clienti (conturile strategice).
Oficialii UPC nu au precizat cati oameni vor fi angajati in 2008, mentionand doar ca se asteapta ca personalul sa ramana la un numar "constant, in jurul a 1.600 de persoane".
In paralel cu centralizarea operatiunilor, UPC si-a schimbat anul trecut aproape complet managementul, odata cu numirea americanului Jack Mikaloff in functia de director executiv, la finele lunii februarie 2008.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO