Business Hi-Tech

Sharp vrea să vândă în România sute de televizoare care redau conţinut 4k şi costă 2.000 euro. Galerie FOTO

Sharp vrea să vândă în România sute de televizoare...

Autor: Ioana Nita

15.04.2014, 15:15 489

Producătorul japonez de electronice Sharp are în plan să vândă câteva sute de unităţi de televizoare din gama lansată astăzi pe piaţa locală - AQUOS Quattron Pro (seria UQ10), care oferă o rezoluţie de 2,5 ori mai mare decât tehnologia Full HD şi care redă conţinut 4K, preţurile modelelor pornind de la 2.000 de euro.

„Ţinta de vânzări pentru gama Quattron Pro România şi Bulgaria este de peste 250 de bucăţi pentru acest an, însă depinde foarte mult de cum va reacţiona piaţa”, a declarat pentru ZF Bogdan Pasat, manager de marketing şi vânzări al Sharp România şi Bulgaria. El a adăugat că gama Quattron Pro  este de nişă şi că cele mai multe vânzări se vor realiza în apropierea Campionatului Mondial de Fotbal, de Black Friday şi de Crăciun.

Televizoarele Sharp AQUOS din seria UQ10 sunt disponibile în trei variante - cu diagonale de 60 inchi, 70 inchi şi 80 de inchi care costă 10.499 lei, 16.999 lei, respectiv 32.999 lei. Noile modele Sharp dispun de tehnologia Quattron Pro care afişează o rezoluţie cu de 2,5  ori mai mare decât Full HD, ceea ce înseamnă că permite inclusiv vizualizarea conţinutul cu rezoluţie 4K. Chiar dacă materialul vizualizat are o rezoluţie mai mică, dispozitivul de scalare al ecranului Quattron Pro va mări rezoluţia sa până la 4K, indiferent dacă acesta este un semnal de pe cablu, TV, Blu-ray, DVD, de pe consola de jocuri sau prin satelit.

Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei Quattron de la Sharp cu pixeli în patru culori, care adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard roşii, verzi şi albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD convenţionale, oferind posibilitatea de a reproduce mai mult de un miliard de nuanţe de culori. Tehnologia Quattron Pro generează 16 milioane de sub-pixeli - cu 10 milioane mai mulţi decât la televizoarele Full HD convenţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO