Business Hi-Tech

Siminel Andrei, NCH Capital despre vânzarea imobiliare.ro: Preţul reflectă businessul şi potenţialul pieţei locale

Siminel Andrei, NCH Capital despre vânzarea...

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2016, 14:21 5212

Preţul la care a fost vândut portalul imobiliare.ro către grupul elveţian reflectă atât valoarea business-ului cât şi potenţialul pieţei locale de profil, au declarat despre tranzacţie reprezentanţii fondurilor americane NCH Capital (Broadhurst) care deţineau pachetul majoritar de titluri în afacerea online, fără a oferi însă niciun indiciu despre suma încasată.

“Preţul obţinut reflectă atât business-ului, cât şi potenţialul pieţei imobiliare din România, o piaţă aflată în creştere şi cu perspective de dezvoltare pe termen lung”, conform reprezentanţilor NCH, care au mai precizat doar că vânzarea imobiliare.ro către Ringier ar fi una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa locală online.

NCH Capital a investit în Imobiliare.ro începând din anul 2004, când a achiziţionat un pachet majoritar, de 60% din acţiuni.

“Aparent, internetul este o poveste de succes facil, la îndemână oricui. Dar, în fapt, este vorba de foarte mult efort, inteligenţă, intuiţie şi noroc. Au fost 12 ani de eforturi susţinute în care s-a lucrat permanent cu echipă manageriala de la imobiliare.ro.  Mii de ore, sute de idei, zeci de eşecuri”, a declarat, la finalizarea tranzacţiei, Siminel Andrei, director general al NCH Capital.

“Investiţiile importante în imobiliare.ro în toţi aceşti ani au făcut că portalul să se detaşeze decisiv de competiţie şi să devină o soluţie eficientă, rapidă şi facilă, preferată de cei interesaţi de tranzacţiile imobiliare. Comparativ cu modul în care se făceau tranzacţiile în urmă cu 15 ani, eficienţa economică pentru cei care utilizează azi portalul este de ordinul sutelor de milioane de euro. Lunar, imobiliare.ro atrage peste un milion de vizitatori unici şi se clasează pe primul loc în categoria imobiliare. Împreună cu imobiliare.ro a fost vândut şi portalul SpatiiComerciale.ro şi AnalizeImobiliare.ro  (un instrument extrem de eficient pentru evaluarea profesională a proprietăţilor, utilizat de evaluatori şi bănci)”, au adăugat reprezentanţii NCH.

Fondul a precizat că asistenţa legală pentru tranzacţie a venit din partea Mădalinei Neagu de la Schoenherr şi de la Malcom Myers - European Internet Ventures.

Ringier a lucrat în tranzacţie cu avocaţii de la Ţuca şi Asociaţii şi compania de consultanţă KPMG.

Grupul elveţian Ringier a anunţat joi că a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al imobiliare.ro, cel mai mare portal de anunţuri pentru vânzarea, achiziţia şi închirierea de locuinţe, imobile şi spaţii comerciale de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO