Business Hi-Tech

Simona Zanfir, Consilier, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor: Una dintre problemele cu care ne confruntăm în aplicarea GDPR este criza de personal. Este foarte dificil să aplici toate aceste sancţiuni fără oameni suficienţi

Simona Zanfir, Consilier, Autoritatea Naţională de...

Autor: Alex Ciutacu

15.02.2018, 11:48 428

Una dintre problemele cu care ne confruntăm în aplicarea noului Regulament de Protecţia Datelor este criza de personal. Este foarte dificil să aplici toate aceste sancţiuni fără să ai personal cu care să faci asta. Important este să-i ajutăm pe operatori să se conformeze, să înţeleagă, să ştie ce au de făcut în continuare, a declarat Simona Zanfir, Consilier, Biroul Juridic şi Comunicare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în cadrul conferinţei ZF Patru Luni până la ”şocul” GDPR.

”Sufleteşte suntem pregătiţi, material nu depinde doar de dorinţa noastră şi doar de noi. În prezent suntem doar aproximativ 40 de oameni în Autoritate. Când vom reuşi să aducem oameni în plus nu depinde de noi. Procedurile de organizare a concursurilor durează”.  

Simona Zanfir explică faptul că vor putea fi apliate sancţiuni şi de către autorităţile de protecţie a datelor din UE ”aşa cum putem şi noi aplica sancţiuni altui stat membru”. Dacă până acum colaborarea între state a fost mai puţin vizibilă, acum va fi mult mai accentuată şi se va avea libertatea de a aplica sancţiuni şi în alte state. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO