Business Hi-Tech

Siveco, coordonator al Red-Alert, un proiect european de peste 5 mil. euro pentru depistarea conţinutului online cu caracter terorist

Siveco, coordonator al Red-Alert, un proiect european de...

Autor: Adrian Seceleanu, Cristian Hostiuc

15.06.2017, 00:00 291

Siveco, unul dintre cei mai mari furnizori de soft şi servicii de IT de pe piaţa locală, a fost desemnat coordonator al unui proiect derulat la nivel european, cu un buget de peste 5 mil. euro, timp de trei ani, care are ca obiectiv crearea unei soluţii de depistare automatizată a conţinutului online cu caracter terorist.

Platforma urmează să utilizeze soluţii de inteligenţă artificială şi de procesare complexă a datelor astfel încât autorităţile să poată fi alertate înainte ca atacurile teroriste să aibă loc. Dezvoltarea soluţiei are loc în contextul în care anul acesta în Europa a avut o tentativă de atac terorist la fiecare 9 zile, conform datelor furnizate în cadrul conferinţei de lansare.

Compania românească este coordonatorul la nivel european al proiectului atribuit de Comisia Europeană, denumit Red-Alert, şi are parteneri instituţionali din Marea Britanie, Spania, Malta, Israel, Ungaria, Franţa, România şi Republica Moldova. Proiectul nu este unul care va aduce profit Siveco, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO