Business Hi-Tech

Siveco lansează o aplicaţie care oferă acces la date meteo preluate de la Administraţia de meteorologie

Siveco lansează o aplicaţie care oferă acces la date...

Autor: Adrian Seceleanu

07.09.2017, 00:00 372
Siveco, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software şi integratori de soluţii de IT de pe piaţa locală, a lansat Inovagria Meteo, o aplicaţie care are ca public ţintă principal fermierii care au nevoie de informaţii despre starea vremii, conform datelor companiei. „Cu ajutorul Inovagria Meteo fermierii vor putea să îşi planifice eficient activitatea agricolă şi să ia deciziile corecte pentru protejarea producţie agricole”, potrivit Siveco. „Fermierii au acces direct pe telefon la cele mai recente date meteo, vor primi notificări cu avertizările de vreme severă, iar prognoza pe trei zile îi va ajuta să ia măsurile necesare astfel încât să fie evitate eventualele pericole pentru producţia agricolă", a declarat Gabriel Lospa, director departament eAgriculture în cadrul Siveco. Aplicaţia mobilă etse disponibilă momentan doar pentru smartphone-urile cu platforma software Google Android. 

Utilizatorii au acces la datele meteo după ce îşi creează un cont, care este gratuit. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 150 mil. lei (33,4 mil. euro), în scădere cu 32,6% faţă de anul anterior, conform datelor raportate la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO