Business Hi-Tech

SIVECO România aniversează 20 de ani de performanţă în IT-ul românesc

Autor: Mediafax

07.06.2012, 17:51 557

SIVECO România împlineşte 20 de ani de existenţă pe piaţa IT-ului românesc, perioadă în care a construit alături de clienţi şi parteneri proiecte mari, care au contribuit asupra progresului comunităţilor şi naţiunilor şi au vorbit la superlativ despre IT-ul românesc în lume.

În 20 de ani, compania a realizat proiecte care, prin amploarea lor, au schimbat mentalităţi şi au pus destine umane pe un drum mai bun, prin proiecte de e-learning, e-agriculture, e-health, e-customs etc: de la copii cărora le-a deschis drumul spre un proces de învăţare eficient şi interactiv şi profesori cărora le-a uşurat munca de predare, până la fermieri cărora le-a simplificat accesul la prosperitate sau la sisteme de sănătate pe care le-a ordonat cu ajutorul tehnologiei.

"De-a lungul celor 20 de ani, ne-am concentrat cu consecvenţă pe iniţierea şi derularea unor proiecte a căror anvergură şi complexitate i-a intimidat pe mulţi. Ne-am asumat să facem lucruri grele fără să ne uitam prea des în urmă. Astăzi, având experienţa celor 20 de ani, putem spune că demersul nostru este sinonim cu progresul. Realizăm că ceea ce am construit cu seriozitate şi responsabilitate nu se numeau doar proiecte publice integrate de IT, ci soluţii pentru progresul comunităţilor şi al naţiunilor", a declarat preşedintele şi directorul general al SIVECO România, Irina Socol.

Printre proiectele de referinţă ale SIVECO România se află Sistemul Informatizat pentru Asigurările de Sănătate, sistemul IT pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Sistemul Educaţional Informatizat, sistemul IT pentru Administraţia Vamală din România, Turcia şi Macedonia.

Compania dezvoltă proiecte în Maroc, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Cipru, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Turkmenistan, Serbia etc.

SIVECO România este singura firmă românească care furnizează software pentru 20 de organizaţii importante ale Uniunii Europene, având contracte multianuale încheiate cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori, Direcţia Generală de Sănătate şi Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid.

Compania s-a implicat constant în acţiuni dedicate comunităţii. Astfel, îcepând din 2008, SIVECO România este singura firmă locală din IT care evaluează şi raportează anual politica socială şi de mediu prin raportul de responsabilitate socială.

SIVECO România are peste 1.400 de clienţi în ţări de pe trei continente, 1.300 de angajaţi şi o cifră de afaceri consolidată de 68 milioane euro, la nivelul anului 2011.

Compania are birouri în Kazahstan, Emiratele Arabe Unite şi la Comisia Europeană.

Acţionarii SIVECO România sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. şi managementul companiei.

"Suntem extrem de recunoscători clienţilor noştri pentru oportunitatea de a întreprinde proiecte cu adevărat importante. Adresăm gratitudinea noastră partenerilor pentru provocările împărtăşite. Nu în ultimul rând, le mulţumesc specialiştilor din echipa SIVECO care au câştigat un loc de frunte pentru România în IT-ul mondial, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care au înţeles să facă din orice proiect o cauza câştigate", a afirmat Socol.

SIVECO România este cel mai mare jucător local pe piaţa aplicaţiilor software şi unul din integratorii IT de succes din Europa Centrală şi de Est.

Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

SIVECO România furnizează soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture şi eCustoms, pentru piaţa naţională şi internaţională.

Compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor 20 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 150 de premii interne şi internaţionale.

SIVECO România este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, una din primele cinci companii de audit din lume.

Compania a dezvoltat parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume, precum Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO România este membru activ al mai multor asociatii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC) şi internaţionale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Initiative).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO