Business Hi-Tech

Smart Bill depăşeşte 1 milion de euro cifră de afaceri în 2016

Smart Bill depăşeşte 1 milion de euro cifră de...

Autor: Dorin Oancea

23.03.2017, 11:41 586

În 2017 compania estimează o creştere a vanzărilor cu peste 25%, iar obiectivul pe termen mediu este de a menţine o creştere anuală de câteva zeci de procente.

Anul trecut, vânzările cloud au fost predominante, compania estimând că această tendinţă va continua şi în acest an.

Serviciile Smart Bill sunt utilizate, în prezent, de peste 45.000 de clienţi, de la persoane fizice autorizate şi companii mici şi mijlocii până la multinaţionale, din toate sectoarele de business, precum servicii şi comerţ. Peste un milion de documente sunt emise lunar, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro pe an.

„Am reuşit să trecem anul trecut de pragul de vânzări de 1 milion de euro, un prag psihologic, de altfel, pentru că intrăm practic într-o ligă superioară. După obţinerea investiţiei de 1 milion de euro, am crescut implicit cheltuielile, pentru a maximiza creşterea. Ne aşteptăm ca până la finalul acestui an să ajungem la break-even, momentul în care veniturile vor depăşi cheltuielile”, a declarat Radu Hasan, co-fondator & CEO Smart Bill.

În 2016, Smart Bill a beneficiat de o investiţie de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiţii Catalyst România şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei. În urma investiţiei, compania a extins echipa şi s-a concentrat pe o dezvoltarea serviciilor oferite, pentru a maximiza creşterea. De asemenea, compania a continuat să dezvolte soluţia Smart Bill Cloud, în care a investit peste 800.000 de euro în ultimii ani, lansând anul trecut versiunea Gestiune Cloud şi oferind noi facilităţi pe toate platformele, inclusiv Mobile.

Înfiinţată în 2007 de Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, echipa Smart Bill numără 45 de angajaţi, urmând să se extindă până la finalul anului la aproximativ 60 de persoane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO