Business Hi-Tech

Smartphone-urile cu soft de la Google suflă în ceafa Nokia

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2010, 23:48 26

Android, sistemul de operare pentru telefoane mobile al Google,a redus dramatic distanţa faţă de Symbian - sistemul rival utilizatde liderul pieţei, compania finlandeză Nokia, scrie presainternaţională. Deşi a fost lansat cu doar doi ani în urmă, numărulde telefoane mobile cu Android vândute zilnic s-a apropiat puternicde cifrele raportate de Nokia.

"Peste 300.000 de telefoane mobile cu Android sunt activate înfiecare zi", a anunţat, într-un mesj postat pe reţeaua socialăTwitter, Andrew Rubin, şeful diviziei Android a Google. Android adepăşit deja rivali ca Apple sau Blackberry (RIM). În perioadaiulie - septembrie companii ca HTC, Motorola şi Samsung au vândutzilnic, împreună, aproximativ 218.000 de telefoane cu Android. Înaceeaşi perioadă, vânzările zilnice de mobile cu Symbian s-auridicat la 325.000 de unităţi. Potrivit Gartner, în al treileatrimestru s-au vândut 29,4 milioane de mobile cu Symbian şi 20,5milioane de mobile cu Android, în timp ce Apple a vândut 13,5milioane de iPhone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO