Business Hi-Tech

Smartphone-urile şi centrele de soft şi de servicii de IT rămân pe plus în 2017

Smartphone-urile şi centrele de soft şi de servicii de...

Autor: Adrian Seceleanu

04.01.2017, 00:06 303

2017 ar putea fi anul în care administraţia se va hotărî ce va face cu acţiunile de la fostul Romtelecom.

Consolidări & clarificări în telecom

Anul 2017 ar putea aduce o clarificare a strategiei statului în ce priveşte participaţia sa la grupul Telekom România, deschizând calea spre o eventuală finalizare a procesului de privatizare şi un control absolut al businessului de către Deutsche Telekom, dar şi o apropiere între Vodafone şi UPC - ca parte a unui acord la nivel internaţional între cei doi giganţi din telecom.

Discuţiile despre exitul statului din grupul Telekom, care au fost relansate tot în timpul unei administraţii PSD (guvernul condus de Victor Ponta în 2013 în care ministru al comunicaţiilor era Dan Nica) au stagnat în 2016, în condiţiile în care nimeni de la Palatul Victoria nu a dorit să-şi asume, prin semnătură, ce se întâmplă cu pachetul de 46% din acţiunile fostului Romtelecom. Cele mai delicate aspecte ale discuţiilor sunt evaluarea fostelor companii Romtelecom şi Cosmote şi situaţia datoriilor celor două companii către grupul elen OTE.

Pe de altă parte, 2017 este şi anul în care giganţii Vodafone şi UPC ar putea decide, la nivel internaţional, să-şi combine operaţiunile pe mai multe pieţe - inclusiv în România, unde afacerile celor două companii sunt - privite din exterior - cel puţin complementare.

Este de văzut dacă în acest an cel mai mare jucător independent din cablu - Digital Cable Systems (AKTA) - îşi va găsi un cumpărător sau va continua expansiunea prin forţe proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO