Business Hi-Tech

Soap, un router puternic şi complex care foloseşte platforma Android

Soap, un router puternic şi complex care foloseşte...
17.06.2014, 17:36 1127

Laptopurile, telefoanele, tabletele, televizoarele Smart, player-ele media sau alte echipamente casnice cu conectivitate Internet au avut un impact major asupra pieţei router-elor broadband, acestea devenind din ce în ce mai puternice şi mai complexe. O companie mică din Statele Unite intenţionează să lanseze un router care ar putea fi mult mai atractiv pentru utilizatorii obişnuiţi, acesta oferind un ecran tactil pentru control şi folosind platforma software Android, scrie Go4it.

Ideea de a pune un ecran tactil pe un router nu este deloc nouă, însă cele mai multe dintre produsele de acest fel au păcătuit prin interfeţele grafice slabe, numărul redus de aplicaţii disponibile şi preţurile prea mari. Router-ele Soap, care încearcă să-şi atragă primii susţinători şi cumpărători prin intermediul unei campanii Indiegogo, promite să ofere o flexibilitate superioară prin utilizarea sistemului de operare Android şi a mediului său grafic familiar.

Producătorul prezintă în acest moment patru modele diferite. Trei dintre acestea folosesc ecrane cu rezoluţie de 800 x 480 pixeli şi diagonală de 7”, în timp ce modelul mai mare include un ecran de 8,4”.  Cel mai mic model, Soap Solo, oferă un procesor ARM Cortex-A9 cu o frecvenţă de 1 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de memorie internă. Modelul superior Soap Dual oferă un procesor dual-core de aceeaşi natură, 2 GB RAM şi 32 GB de memorie internă, în timp ce versiunea Soap Quad face saltul la patru nuclee de procesare. Soap 8.4, care va fi vârful de gamă, oferă în plus faţă de modelul Quad o stocare SSD cu o capacitate de 128 GB şi un ecran mai mare.

Citiţi mai multe despre noul router Soap pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO