Business Hi-Tech

Şoferii Uber vor avea licenţe pentru servicii de transport în Germania

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2015, 00:02 842

Compania americană Uber, care oferă un serviciu de transport prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri care face legătura între pasageri şi posesori de autoturisme, îşi va relansa serviciul în Germania după un nou model - care presupune ca şoferii să obţină licenţe de la autorităţi pentru a furniza servicii de transport public, conform revistei Wirtschafts Woche, citate de Reuters.

Uber a făcut această schimbare pentru a putea opera în cea mai mare economie din Europa, unde instanţele au interzis serviciile de transport ale firmei americane pentru că acestea ar fi încălcat regulile privind serviciile de transport.

În România şi în celelalte ţări în care operează şoferii Uber nu au licenţe de la autorităţi, ci doar sunt verificaţi de angajaţii Uber. În Germania însă şoferii Uber vor plăti taxe de autorizare de 100 până la 200 de euro, care vor fi achitate de firma americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO