Business Hi-Tech

Soft Tehnica: În trei ani vrem ca 70% din cifra de afaceri să vină din proiectele externe

Iulian Popescu, fondator şi director general al Soft Tehnica

Iulian Popescu, fondator şi director general al Soft Tehnica

Autor: Ioana Nita

15.12.2014, 00:06 1539
Compania românească Soft Tehnica, specializată în dezvoltarea soluţiilor software pentru industria horeca şi de retail şi pentru informatizarea administraţiilor publice, ţinteşte extinderea businessului în New York, Luxemburg, dar şi Orientul Mijlo­ciu, astfel încât în următorii trei ani, proiectele externe să genereze circa 70% din afaceri.
 
Anul acesta, compania va înregistra,  exclusiv din proiecte locale, o cifră de afaceri de peste 3,5 mil. lei (800.000 euro), dublu faţă de 2013, iar pentru 2015 ţinta este depăşească 5 mil. lei (1,2 mil. euro).
 
„Acum suntem prezenţi pe piaţa din Republica Moldova şi în New York, unde am implementat soluţia Freya în două restaurante. Mai targetăm şi Luxemburg, unde am participat deja la o licitaţie la nivelul instituţiilor europene, şi avem de asemenea în vedere şi zona Orientului Mijlociu, cum ar fi Bahrein şi Dubai“, a declarat pentru ZF Iulian Popescu, fondator şi director general al Soft Tehnica.
 
Compania, înfiinţată în urmă cu 10 ani, a început dezvoltarea suitei Freya începând cu 2007, aceasta având componente separate pentru administrarea afacerilor din horeca şi retail - restaurante, hoteluri, magazine şi saloane de înfrumuseţare sau clinici de tratament şi spa. Soluţiile Freya ge­nerează 40% din afacerile Soft Teh­nica, restul venind din soluţii pentru informatizarea administraţiilor publice, managementul afacerii, semnătură electronică, proiecte imobiliare şi pentru domeniul educaţional.
 
Compania a intrat pe piaţa din Repu­blica Moldova acum doi ani, axându-se pe proiecte guvernamentale şi pe implementarea soluţiei Freya pentru restaurante. În New York, Soft Tehnica este prezentă din toamna acestui an, strategia fiind de a atrage clienţi pentru soluţia Freya Restaurant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO