Business Hi-Tech

Softelligence îşi măreşte echipa până la 100 de oameni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

29.07.2015, 00:03 1627

Softelligence, companie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business, va recruta 25 de persoane în a doua jumătate a anului, urmând să ajungă la o echipă de 100 de persoane la finalul lui 2015.

„În prezent, numărăm 75 de angajaţi şi până la finalul anului estimăm că echipa va avea peste 100 de specialişti. Acum avem minimum 25 de poziţii deschise pentru dezvoltatori, consultanţi tehnici şi ingineri «quality assurance», cât şi oameni de marketing şi resurse umane“, a declarat Mihaela Dinu, directorul de HR al Softelligence, Ea nu a dat detalii despre nivelul salarial însă a men­ţionat că acesta este peste media pieţei, În prezent, salariul unui programator junior porneşte de la 500-700 euro net, iar în cazul celor cu experienţă, acesta ajunge la câteva mii de euro.

„Un programator junior se aşteaptă la un salariu competitiv, pragul gravitând în funcţie de competenţele tehnice pe care acesta le stăpâneşte şi de curba sa de învăţare, În prezent, pentru noi, cele mai căutate poziţii sunt cele de ,NET Developer, Java Developer şi UX/FE Developer,  Pentru programatorii seniori cu aproximativ 5-7 ani de experienţă, salariul se negociează şi în funcţie de aşteptări“, a menţionat Dinu. Creşterea echipei vine în condiţiile în care compania a înregistrat în prima jumătate a acestui an afaceri mai mari cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ca urmare a câştigării unor noi proiecte pentru clienţi din Europa.

„Pentru această primă jumătate de an, exportul de software reprezintă aproximativ 30% din cifra de afaceri a companiei, Cele mai importante proiecte au vizat dezvoltarea unor sisteme complexe în zona de vânzări şi achiziţii, principalele verticale de business fiind domeniul bancar, producţie şi servicii pentru clienţi din Marea Britanie, Suedia, Germania şi Austria“, a spus Teodor Blidarus, managing partner în cadrul Softelligence.

Pe plan local, compania a implementat proiecte pentru diferiţi clienţi precum Allianz, Raiffeisen Insurance Broker, ING Bank, Mercedes Benz Financial, Honeywell, Mol, Flanco sau Henkel.

Anul trecut, Softelligence avut o cifră de afaceri netă de 6,4 milioane de lei (circa 1,4 milioane euro), potrivit datelor de pe Ministerul de Finanţe, iar pentru anul în curs ţinteşte venituri de aproape 9 milioane de lei (2 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO