Softiştii de la Fortech Cluj şi-au bugetat afaceri în creştere cu 10% pentru 2017, la 23 milioane euro

21 mar 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Călin Văduva,, fondator şi CEO al Fortech: Piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă sau chiar să înregistreze creştere dacă va reuşi să asigure o bună calitate a serviciilor software furnizate

Dezvoltatorul clujean de software la comandă Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 23 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de anul trecut. În 2016, compania a realizat afaceri totale de peste 20 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate de companie şi a celor de la Ministerul Finan­ţelor.
 
Fortech dez­voltă soluţii soft­ware la co­mandă, pre­pon­derent pen­tru firme din străină­tate care acti­vează în indus­triile auto, co­merţ electronic, tele­com, media şi sănă­tate. Portofoliul de clienţi al Fortech numă­ră 130 de companii din Europa şi SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
 
„Piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă sau chiar să înregistreze creştere dacă va reuşi să asigure o bună ca­litate a serviciilor soft­­ware furnizate, ra­pi­­ditate şi capacitate de adaptare la nevoile tot mai complexe ex­puse de clienţi“, a declarat pen­tru ZF Transilvania Călin Văduva, fon­dator şi CEO al Fortech.
 
În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software Fortech a câştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând biro­uri în Oradea şi Iaşi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, cluj
, crestere
, companie
, soft
, furnizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide