Business Hi-Tech

Sony atacă piaţa de tablete PC cu două modele care suporta jocuri PlayStation. Galerie MULTIMEDIA

Sony S1 si Sony S2

Tablete Sony

Autor: Ştefan Vrabie

26.04.2011, 11:55 331

Compania japoneză Sony, unuldintre cei mai mari producători mondiali de electronice, a lansatmarţi primele tablete PC, într-o încercare ambiţioasă de a ţintilocul al doilea pe o piaţă creată şi dominată de iPad-ul de laApple, scrie cotidianul american The New York Times.

"Dispozitivele Sony vor folosi sistemul de operare Android 3.0 dela Google", a declarat Kunimasa Suzuki, vicepreşedintele produselorşi serviciilor de grup de la Sony. Tabletele Sony, numite S1 şi S2vor avea Wi-Fi şi vor fi compatibile cu reţelele 3G şi4G.

Sony S1 are un ecran de 9,4 inchi, sau aproape 24 de cm, cu undesign puţin curbat ca o revistă pliată şi are două camere foto,atât în spate cât şi în faţă.

Tableta Sony S1 dispune de unprocesor Tegra 2, şi datorită conexiunii infraroşu poate fifolosită şi ca o telecomandă pentru restul electronicelor de laSony.

Cea de a doua tabletă, Sony S2, este pliabilă, are două ecrane de 5,5 inchi cu orezoluţie de 1024x480 pixeli,un procesor de la nVidia, Tegra 2 şicameră foto.

Atât Sony S1 cât şi Sony S2 suntcertificate PlayStation, ceea ce permite utilizarea jocurilorPlayStation. Tabletele vor fi disponibile pe pieţele de pe globîncepând din toamna acestui an.

Samsung, cu tableta sa Galaxy Tab, este singura companie carerivalizează cu tableta iPad, deşi la o departare mare, în funcţiede vânzări. În primele trei luni de la lansarea sa în noiembrieanul trecut, Samsung a vândut aproape 2 milioane de unităţi. GalaxyTab este cea mai bine vândută tabletă cu sistemul de operareAndroid.

Cu toate acestea nu se apropie de dominantul iPad care s-a vândutpe perioada octombrie decembrie a anului trecut cu peste 7,3milioane de unităţi. În luna februarie Samsung a lansat noileversiuni Galaxy Tab care rulează ultima versiune a software-ului Androidîn speranţa de a câştiga teren în faţa companiei Apple care larândul ei a lansat în martie generaţia noua de iPad.

În ianuarie, oficialii Sony au anunţat că au ca scop să câştige adoua poziţie de pe piaţa tabletelor până anul viitor, depâşind pecei de la Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO