Business Hi-Tech

Sony l-a promovat pe Lucian Rădulescu în funcţia de country head în Polonia

Lucian Rădulescu

Lucian Rădulescu

Autor: Ioana Nita

20.04.2017, 00:05 485

Lucian Rădulescu, cel care conduce de cinci ani operaţiunile Sony în România şi Republica Moldova din poziţia de cluster head, a fost promovat în funcţia de country head pentru biroul companiei japoneze din Polonia pe care o va prelua de la 1 mai. El va conduce divizia audio-video-foto de care se ocupa şi pentru pieţele din România şi Republica Moldova. Piaţa de profil din Polonia este însă mult mai mare decât cea locală. 

„Mă voi ocupa tot de produsele audio-video-foto, însă exclusiv pentru piaţa din Polonia. Sony are acolo o organizaţie mult mai mare şi din punctul de vedere al afacerilor, cât şi al numărului de persoane. Piaţa din Polonia este mult mai mare faţă de cea din România, de circa 3-4 ori mai mare. Există dealeri mult mai puternici, iar piaţa de profil este dezvoltată şi la nivelul oraşelor mai mici“, a declarat pentru ZF Lucian Rădulescu. În Polonia reţeaua Sony Center numără circa 17 magazine, în timp ce în România există unul singur. Absolvent al Facultăţii de cibernetică din cadrul ASE Bucureşti, Lucian Rădulescu a început să lucreze pentru compania japoneză încă din 1999 ca business coordinator.

Ulterior, el a ocupat diferite alte poziţii în cadrul Sony, pentru operaţiunile din regiune (Europa Centrală şi de Sud-Est), precum Product Manager – Digital Imaging, Category Sr. Marketing Manager şi director de vânzări pentru România şi Republica Moldova, până în 2012 când a fost promovat pe poziţia de „cluster head“ pentru România şi Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO