Start-up-ul clujean Blugento, specializat în soluţii de comerţ electronic, atrage o investiţie de 120.000 de euro

29 iun 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Piaţa locală de comerţ electronic va depăşi anul acesta valoarea de 2 mld. euro, în creştere cu 25-30% faţă de anul anterior.

Blugento, un start-up clujean specializat în furnizarea de soluţii de comerţ electronic bazate pe Magento, a atras o investiţie de 120.000 de euro din partea a trei antreprenori români, care va fi utilizată pentru extinderea către două noi pieţe internaţionale (europene) şi automatizarea completă a soluţiei Blu­gento, care va permite reducerea timpului de implementare a magazinelor online şi creşterea numărului de proiecte livrate.

„Investiţia confirmă potenţialul soluţiei Blugento şi al pieţei de comerţ electronic din România, care este încă mult mai puţin dezvoltată decât în alte ţări, precum Ungaria sau Slovacia, şi de două ori sub media europeană. Această inves­tiţie ne va permite o dezvoltare accelerată şi, în curând, abordarea altor două pieţe din Europa”, spune Sandu Băbăşan, 35 de ani, CEO şi acţionar majoritar al Blugento. „Infuzia de capital reprezintă o primă rundă de investiţii, următoarea fiind programată pentru anul viitor.“

Piaţa locală de comerţ electronic va depăşi anul acesta valoarea de 2 mld. euro, în creştere cu 25-30% faţă de anul anterior, conform datelor Blugento.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Start-up
, cluj
, Blugento
, soluţii de comerţ electronic
, investiţie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide