Business Hi-Tech

Start-up-ul deep-tech OxidOS din Cluj a ridicat o finanţare de tip seed de 1,2 mil. euro

Start-up-ul deep-tech OxidOS din Cluj a ridicat o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.08.2022, 09:30 161

Start-up-ul deep-tech OxidOS din Cluj, care lucrează la dezvoltarea unui sistem de operare şi unelte de dezvoltare software pentru industria auto, a ridicat o finanţare de tip seed în valoare de 1,2 milioane de euro, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei româneşti. Runda de finanţare a fost condusă de fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV), alături de business angels renumiţi.

„OxidOS va reduce la jumătate timpul necesar dezvoltării de software pentru componentele unei maşini şi va diminua masiv problemele de securitate întâmpinate de producătorii auto“, a spus Alexandru Radovici, cofondator şi CEO al OxidOS.

El a adăugat că prin intermediul OxidOS integratorii de componente auto şi companiile de software OEM pentru industria auto vor putea reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat şi cu 40% costurile de dezvoltare, contribuind la construirea de maşini mai sigure. „OxidOS este compania care aduce schimbarea în industria auto. Prin teza sa de investiţii, «Infrastructură pentru inovaţie», EGV îşi asumă rolul de a capitaliza astfel de companii inovatoare, deep tech, care au potenţialul de a reforma industrii întregi şi pieţe globale“, a spus Dan Călugăreanu, partener în cadrul Early Game Ventures.

Compania a fost fondată în 2022 de un grup de crinci cofondatori români - Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Rădulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) şi Daniel Rosner (business development).

Piaţa de software auto este în creştere cu o medie anuală de 24%, pe măsură ce maşinile moderne au tot mai multe microcontrolere (până la 100 în fiecare maşină) care necesită software specializat, au mai transmis reprezentanţii OxidOS. Astfel, sistemul de operare si uneltele puse la dispoziţie de echipa OxidOS vor permite dezvoltatorilor să implementeze, să verifice şi să certifice software pentru microcontrolere din cadrul controlerelor electronice din maşini mai rapid şi cu un grad de siguranţă mai mare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO