Business Hi-Tech

Start-up-ul francez La Belle Vie care concurează cu Amazon Prime a obţinut o finanţare de 5,5 mil. euro

Start-up-ul francez La Belle Vie care concurează cu...

Autor: Ioana Nita

21.05.2018, 00:00 155

La Belle Vie, start-up-ul francez care vrea să optimizeze procesul de achiziţie online al alimentelor, a reuşit să atragă săptămâna trecută o finanţare de 5,5 milioane de euro, printre investitori numărându-se Julien Mangeard, Thibaut Fauré Fustel de Coulanges, Louis Duclert, Kima Ventures şi Shake-Up Factory, scrie portalul Techcrunch.com.

Segmentul alimentar devine o piaţă competitivă în mediul online din Franţa, în condiţiile în care în prezent francezii pot cumpăra online alimente prin intermediul Amazon Prime Now sau chiar de la supermarket-uri tradiţionale care au lansat şi serviciul de achiziţie online şi livrare în câteva ore, precum Carrefour Livraison Express sau aplicaţia mobilă de la Franprix.

Aceste servicii însă nu sunt însă create special pentru acest tip de achiziţii - în cazul aplicaţiei mobile Franprix, o persoană merge şi face cumpărăturile din cel mai apropiat magazine şi apoi le livrează. Pentru serviciul Amazon Prime Now, gigantul american Amazon are un depozit în nordul Parisului unde sunt stocate atât Kindle-urile şi cărţile,cât şi roşiile, spre exemplu.

În aceste condiţii, La Belle Vie vrea să se axeze exclusiv pe comercializarea online a alimentelor şi să optimizeze acest proces. Astfel, oferta de mâncare La Belle Vie este mult mai diversificată - alimente de bază, alimente organice, carne, peşte şi legume.

Start-up-ul francez a dezvoltat totul de la zero, inclusiv soluţia ERP pe care o foloseşte, un serviciu de management al depozitului, precum şi al livrării. În 2017, La Belle Vie a avut vânzări de 3 milioane de euro. Cu noua investiţie obţinută, start-up-ul are în plan să deschidă al doilea depozit în Paris, dar şi în alte oraşe din Franţa, primul fiind Lyon. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO