Business Hi-Tech

Stefanini şi-a majorat veniturile cu 15% în S1 şi a angajat 350 de persoane

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

29.07.2015, 00:04 536

În prima jumătate a acestui an, Stefanini România, subsidiara locală a companiei braziliene specializată în furnizarea de servicii de suport IT, şi-a crescut numărul de angajaţi cu 26%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, până la 1,150, pe fondul extinderii business-ului cu clienţi existenţi, dar şi cu clienţi noi.

Până la finalul acestui an, compania vrea să ajungă la 1,300 de salariaţi în România.

„În primele şase luni din acest an, cifra de afaceri a înregistrat o creştere de peste 15% comparativ cu semestrul al doilea din 2014, Evoluţia a fost susţinută în principal de extinderea business-ului cu unii dintre clienţii noştri importanţi, dar în acelaşi timp am adăugat şi clienţi noi, din industria de farma, food, asigurări şi industria chimică“, a declarat Andreea Stănescu, şefa operaţiunilor de servicii din cadrul Stefanini pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Anul trecut, Stefanini Ro­mânia a raportat afaceri de 104 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de 2013, şi un profit net de 4,6 milioane de lei, triplu comparativ cu 2013,potrivit datelor de pe siteul Ministerului de Finanţe.

În prima jumătate a acestui an Stefanini a recrutat în total 348 de persoane, dintre care 299 pentru sediul din Bucureşti şi 49 pentru biroul din Sibiu, Printre posturile disponibile s-au numărat cele pentru programatori specializaţi pe diferite tehnologii - .Net, Java, Mobile, PHP, FrontEnd, testeri, analişti de business, specialişti infrastructură (Networking, Wintel, Unix, Storage, Security, Monitoring), recrutori, recepţionişti, agenţi helpdesk pe diverse limbi străine (engleză, franceză, italiană, spaniolă, rusă, germană, maghiară, greacă), De asemenea compania a avut poziţii deschide de HR assistant, IT manager, project manager şi business development manager.

„Am căutat la noii angajaţi, pe lângă abilităţile tehnice demonstrate la testele de la interviu, şi trăsături precum disciplina şi flexibilitatea în modul de lucru. În continuare vom face recrutări în România şi vom extinde echipa locală, în condiţiile în care tocmai am semnat un nou contract cu un client global din domeniul FMCG”, a declarat Daniela Vercellino, recruitment manager în cadrul Stefanini pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Activitatea Stefanini este împărţită în divizia de suport IT şi divizia de dezvoltare software, care se axează în principal pe aplicaţii mobile pentru clienţi străini, Divizia de suport IT este însă cea care generează peste 50% din afacerile companiei şi în cadrul căreia lucrează cei mai mulţi angajaţi.

Pentru următoarea perioadă, Stefanini caută candidaţi atât pe zona de development – programatori seniori pentru .NET, JAVA şi pe tehnologii precum PhP, IOS, Android, cât şi pe zona de infrastructură – poziţii de seniori şi agenţi vorbitori de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, dar şi cunoscători de bulgară şi croată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO