Business Hi-Tech

Steve Jobs a castigat razboiul de 30 de ani: Apple a depasit Microsoft in topul celor mai valoroase companii de tehnologie

Dupa o rivalitate de 30 de ani, Apple a  depasit Microsoft in topul celor mai valoroase companii de tehnologie
27.05.2010, 15:19 199

Apple depasit Microsoft in topul celor mai valoroase companii detehnologie de pe bursa, incoronand astfel o revenire uluitoare,scrie Financial Times. Dupa mai bine de trei decenii de rivalitateintre Steve Jobs si Bill Gates, parintele iPad-ului si-a vazutcompania depasind pe bursa Nasdaq producatorul sistemelorWindows.

Miercuri seara, la inchiderea pietelor, Apple avea ocapitalizare bursiera de 222 miliarde de dolari, fata de 219miliarde de dolari cat valorau actiunile Microsoft.

Anul trecut, pretul actiunilor Apple s-a dublat, depasind 244 dedolari pe unitate, in conditiile in care compania s-a bucurat desuccesul aparatelor iPhone si computerelor iPad.

Evolutia spune mult despre cum si cat s-au schimbat strategiilede afaceri. Insa mai mult decat atat, este un triumf pentru unexecutiv care sfidat logica conventionala si si-a asumat riscuriuriase , stabilind noi ierarhii in industria muzicala si atelefoanelor mobile, noteaza publicatia britanica.

Steve Jobs a fost pedepsit pentru sincopele Apple din anii 80,fiind concediat in 1985. A revenit insa cu aceeasi determinare,reusind sa-si impuna ambitiile ingineresti atat pe hardware cat siin sistemele de operare.

"Bill Gates era recunoscut drept un excelent afacerist, insavoia sa fie vazut ca un vizionar. Jobs era un vizionar dar voia safie privit ca un om de afaceri", scrie Alan Deutschman, autorulcartii "A doua venire a lui Steve Jobs".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO