Business Hi-Tech

Steve Wozniak, cofondatorul Apple: Steve Jobs nu înţelegea deloc tehnologia, dar ştia cum să o vândă

Steve Wozniak

Steve Wozniak

Autor: Dan Grigore Ivan, Alex Ciutacu

26.10.2017, 00:07 1232

Steve Wozniak, cofondator al Apple, cea mai valoroasă companie listată din lume (812 mld. dolari), a vorbit ieri la Bucu­reşti despre înce­pu­turile Apple, parte­ne­riatul cu Steve Jobs, inte­li­genţa ar­tificială, viitorul teh­nologiei, dar şi despre crypto­mo­nede şi block­chain.

„Toate ideile pentru pro­du­sul care a generat venituri pen­tru primii 10 ani ai companiei erau în capul meu şi create doar de mine, singur, iar Steve Jobs nu ştia despre asta încă. Timp de 5 ani Jobs venea în oraş, ca prieten, vedea ceva ce eu am inventat şi transforma în bani pentru amândoi. Rolul lui era de om de business. El nu avea niciun ban, iar eu aveam un job ca inginer, se poate vedea diferenţa. El nu înţelegea deloc tehnologia, mai ales computerele“, a spus Wozniak în cadrul evenimen­tului IAA Global Conference care s-a desfăşurat în Bucureşti în zilele de 24 şi 25 octombrie.

Apple a fost fondat în 1976 de către Steve Jobs şi Steve Wozniak după ce aceştia renun­ţaseră la facultate. După Apple I, compa­nia reuşeşte să scoată pe piaţă Apple II în 1977, pe fondul unei finanţări de 250.000 de dolari din partea lui Mike Markkula şi devine probabil una dintre cele mai importante invenţii ale se­colului XX, iar vânzările compa­niei decolează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO