Business Hi-Tech

Stocare online - care sunt cele mai bune şi mai ieftine servicii

Aaron Levie, CEO al companiei de stocare online Box.com, a adus firma pe bursa din New York pe 23 ianuarie, la o cotaţie de 14 dolari pe acţiune. Listarea a adus companiei 175 mil. dolari. În prezent acţiunile Box se tranzacţionează pe bursă la 23,2 dolari, compania fiind evaluată la 2,8 mld. dolari.

Aaron Levie, CEO al companiei de stocare online Box.com, a adus firma pe bursa din New York pe 23 ianuarie, la o cotaţie de 14 dolari pe acţiune. Listarea a adus companiei 175 mil. dolari. În prezent acţiunile Box se tranzacţionează pe bursă la 23,2 dolari, compania fiind evaluată la 2,8 mld. dolari.

Autor: Aurelian Mihai

27.01.2015, 00:03 1348

Când vine vorba de stocarea online a fişierelor, Dropbox este una dintre cele mai folosite soluţii, mulţumită în parte şi aplicaţiei client foarte bine realizată, oferită în versiune pentru PC şi smartphone. Dar este Dropbox cea mai bună soluţie, sau avem şi alternative mai bune? În plus, care sunt diferenţele între soluţiile de stocare cloud gratuite şi cele disponibile contra cost? De ce avantaje ne vom bucura în schimbul plăţii unui abonament lunar şi care sunt limitările de care ne-am putea lovi folosind versiunile gratuite ale acestor servicii?

Studiind alternativa gratuită, serviciile de stocare cloud pun la dispoziţie capacităţi de stocare generoase, începând cu 2 GB în cazul unui cont Dropbox abia creat şi până la 50 GB la crearea unui cont pe Box.net. Dacă în primul caz spaţiul de stocare insuficient este o limitare în sine, vitezele de transfer upload/download şi restricţiile privind dimensiunea fişierelor acceptate sunt majore în cel de-al doilea, cei 50 GB oferiţi gratuit putând fi utilizaţi, spre exemplu, pentru depozitarea colecţiei de poze, dar nu şi a clipurilor filmate cu telefonul mobil. În plus, transferul unei colecţii mari de fişiere poate fi extrem de anevoios.

 

Ce oferă Google Drive

Veteranul Google Drive pune la dispoziţia utilizatorilor 15 GB spaţiu de stocare gratuit, dar acest spaţiu este partajat între diversele servicii Google (Gmail, Google Photos, Docs etc.). Fişierele încărcate pot fi accesibile doar celui care deţine numele de utilizator şi parola, sau partajate unui grup de utilizatori. Dacă alegem să asociem şi alţi utilizator unui cont Google Drive, aceştia vor putea crea, modifica şi accesa împreună fişierele partajate, de la locul de muncă sau de acasă. Datorită integrării cu serviciul Google Docs, participanţii pot deschide şi lucra simultan cu documentele stocate In Cloud, modificările făcute fiind vizibile în timp real pentru toţi utilizatorii.

Fişierele încărcate sunt accesibile din orice web browser sau folosind aplicţiile dedicate pentru PC-uri Windows, dispozitive Android, iPad sau iPhone. La capitolul funcţii speciale avem un modul de căutare cu filtre pentru tipul de fişier dorit, utilizatorul asociat şi alte criterii. Documentele scrise de mână, scanate şi încărcate în Google Drive pot fi convertite în format text folosind suportul OCR (Optical Caracter Recognition). Cei care consideră insuficienţi cei 15 GB oferiţi ca spaţiu de stocare gratuit pot alege pachetul de 100 GB, disponibil contra unui abonament lunar de 1,99 dolari. Suplimentar, avem la dispoziţie pachete de 1 TB pentru 9,99 dolari, 10 TB pentru 99,99 dolari şi mai mult.

Citiţi articolul complet pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO