Business Hi-Tech

Studiu: aproape 40% din români îşi limitează timpul petrecut pe net

Studiu: aproape 40% din români îşi limitează timpul...

Autor: Ioana Nita

10.01.2018, 00:00 302

Aproximativ 37% dintre români au început să limiteze timpul pe care îl petrec pe internet, fie că este vorba de PC sau dispozitive mobile – smartphone sau tabletă, pentru a petrece mai mult din timpul liber în absenţa tehnologiei, potrivit unui studiu realizat de noua divizie a companiei de cercetare de piaţă Unlock Market Research – Hunters. Astfel, aproape 40% din români aleg să îşi închidă PC-urile şi telefoanele mobile după-amiaza şi în weekenduri, iar 7 din 10 simt că îi afectează consumul de tehnologie.

Potrivit sociologilor, motivaţia care stă la baza acestei alegeri constă în faptul că libertatea pe care o oferă tehnologia este una falsă, ce provoacă dependenţă şi care duce cel mai adesea la irosirea timpului. În schimb, românii sunt tot mai preocupaţi de lucrurile simple care îi reconectează cu tot ce este uman - întâlniri mai dese cu persoane apropiate, mai mult timp pentru a se juca şi a sta în natură, etc.

Tendinţa este confirmată de peste 61% dintre respondenţii studiului. Practic, este vorba de un fenomen revers al abuzului de tehnologie şi a lumii virtuale. Studiul, care măsoară tendinţele în stilul de viaţă al românilor în 2018, a fost realizat la nivel naţional, datele fiind colectate timp de un an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO