Business Hi-Tech

Studiu Ericsson: conţinutul video online devine la fel de urmărit ca programele TV tradiţionale

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

10.10.2014, 00:00 163

Aproximativ 75% din consumatori urmăresc conţinut video online de câteva ori pe săptămână, aproape la egalitate cu numărul de persoane care vizionează programe TV tradiţionale (programate la ore fixe) – 77%, potrivit ediţiei a cincea a studiului ConsumerLab TV & Media realizat anual de producătorul suedez de echipamente pentru telecomunicaţii Ericsson.

Rezultatele studiului se bazează pe 23.000 de interviuri realizate în 23 de ţări diferite care arată modul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, trecând de la formate şi modele de business vechi la o nouă formă de divertisment, disponibilă la cerere.

Studiul a arătat că 1 din 5 telespectatori (19%) este dispus să plătească pentru posibilitatea de a urmări conţinutul preferat de pe orice dispozitiv, perioada de timp petrecută urmărind conţinut de pe smartphone-uri şi tablete fiind în creştere. Cifrele prezentate în studiul din acest an sunt cu 25% mai mari decât cele raportate acum doi ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO